YouTube Reclame | Steeds meer bedrijven gebruiken video voor online en offline communicatie.
16011
post-template-default,single,single-post,postid-16011,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.2,vc_responsive
 

Steeds meer bedrijven gebruiken video voor online en offline communicatie.

16 Sep Steeds meer bedrijven gebruiken video voor online en offline communicatie.

Alleen is nog niet iedereen overtuigd van het nut of het doel van al deze video’s. Onderzoekster Susan Weinshenk heeft wetenschappelijk onderzoek gedaan over het inzetten van video voor bedrijfscommunicatie of marketing doeleinden. De belangrijkste vijf conclusies over het inzetten van online video en de overtuigingskracht ervan zijn samengevat in deze video.

1. Je gezichtsveld is opgedeeld in het centraal zicht, het zicht dat je hebt als je op iets focust en je de details scherp ziet, en het perifeer zicht, dat is de rest van het gezichtsveld dat zichtbaar is, maar waar je niet rechtstreeks naar kijkt. De eerste belangrijke conclusie is dat beweging in het perifere gezichtsveld de aandacht trekt.  Online video beweegt, en zal dus sneller de aandacht van de surfer trekken dan de andere dingen op het scherm.

2. Het brein van sprekers en luisteraars synchroniseren. Onderzoek toont aan dat de hersenpatronen van luisteraars synchroniseren met de hersenpatronen van de sprekers. Dat komt omdat de luisteraar meegaat in het verhaal van de spreker en het ook begrijpt. Dat wil zeggen dat een video waarin iemand je toespreekt krachtiger is dan het lezen van woorden op een pagina.

3. Video compenseert voor het asynchroniteitsprobleem. Onderzoek legt uit hoe synchroon gedrag mensen met elkaar verbindt. Veel online communicatie is asynchroon.  De communicatie gebeurt namelijk niet simultaan in de tijd visit this page.  Zo zijn E-mails, Facebook posts en Twitter posts asynchroon.  Chat bijvoorbeeld is wel synchroon.  Synchrone communicatie is, in het algemeen, overtuigender.  Video kan synchroon of asynchroon (ted talk of youtube) zijn.  Maar video heeft het voordeel dat je de persoon op dat moment wel ziet en hoort. In dit opzicht is video de meest krachtige vorm van asynchrone communicatie.

4. Video kan emotionele informatie overbrengen, niet enkel feitelijke informatie. In het boek van Susan (Neuro Web Design: What makes them click?) vertelt ze hoe belangrijk het is om het emotionele brein aan te spreken als je je boodschap wilt overbrengen en als je wilt dat je boodschap onthouden wordt.  Video heeft het voordeel dat het, naast feiten, ook sociale en emotionele informatie kan communiceren.

 5. Video combineert alle krachtige elementen in één medium. Er wordt veel gesproken over waarom testimonials en reviews zo krachtig zijn, het is een principe van sociale validatie zegt ze. Daarom zie je op steeds meer websites klantengetuigenissen opduiken. Mensen worden nu eenmaal snel beïnvloed door anderen.

Samengevat in één zin gaat het wat betreft online video over Sociale validatie, breinsynchronisatie, emotionele inhoud… alles wat je onbewust overtuigt om naar de video te kijken en het te begrijpen.

Los van het feit dat het goed klinkt lijkt het een combinatie die je niet kan verslaan!

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.